Hondenpension

De hondenverblijven zijn mooi en ruim opgezet. Alle verblijven zijn voorzien van vloerverwarming en goede ventilatie, zodat uw hond ‘s zomers koel en ‘s winters lekker warm ligt. De honden kunnen in de verblijven op onze orthopedische ligbedden, tochtvrije liggen.

De verblijven hebben een vaste uitloop naar een buitenverblijf. (Behalve de midden unit, die we alleen bij drukte in de schoolvakanties erbij gebruiken) De  buitenverblijven zijn allemaal gekoppeld aan een aantal stenen speelplaatsen en gras speelweiden van ongeveer 5000m2

Uw hond verblijft samen met een andere hond in een verblijf, al naar gelang de grote met meerder honden in een verblijf. We zoeken altijd een geschikt maatje voor uw hond uit.
Als uw hond minder sociaal is, bestaat de mogelijkheid uw dier in een individueel verblijf onder te brengen. Dit is alleen mogelijk buiten de vakanties. Tijdens de vakanties nemen we alleen (sociale) dieren aan, die goed in een groep kunnen functioneren.

Twee maal per dag gaat uw hond een tot anderhalf uur in een kleine of grotere roedel op onze grasvelden of stenen speelweiden spelen. We proberen de honden qua grote met elkaar te plaatsen (afhankelijk welke en hoeveel honden er verblijven). Leeftijd en conditie speelt ook een rol op welke groep uw hond geplaatst gaat worden.

Menu voor uw hond: Onze gasten krijgen tweemaal per dag Royal Canin brok. Driemaal daags voor pups, honden die snel afvallen, zeer grote honden, oude honden of indien door u aangegeven. Ze hebben de gehele dag vers water tot hun beschikking. Alle gasten krijgen niet de mogelijkheid om het voer van hun verblijf maatjes te nuttigen. Hier houden we zeer streng toezicht op. We zullen er alles aan doen om onze gasten niet te laten afvallen (tenzij het nodig is) of te laten aankomen. We wegen alle honden die langer dan twee weken bij ons verblijven. Pups, oudere honden, hele actieve honden, of indien door u aangegeven vaker. Ondanks onze goede zorg, stress, verandering van omgeving, andere beweging of dagritme kan uw hond altijd afvallen.

Loopse teven: Een loopse teef kan voor veel onrust in een roedel zorgen, echter het hoort bij de natuur dus om die reden zullen wij uw hond niet weigeren. We maken passende roedels met alleen loopse teven en of geholpen reuen. Echter het blijft altijd voor uw eigen risico om een loopse teef bij ons onder te brengen.

De vacht van uw hond: Een goed onderhouden vacht is voor een hond prettig en is een teken van goede gezondheid. Daarom controleren wij de conditie van de vacht van iedere hond vooraf en zorgen wij in overleg met u dat de vacht onderhouden wordt. Uit ervaring weten we dat de vacht van uw hond tijdens zijn verblijf bij ons soms extra onderhoud nodig heeft dan thuis. Het weer speelt hier ook een grote rol in.
Blijkt dat de vacht achterstallig onderhoud heeft? Dan brengen wij extra werk in rekening voor het kammen of borstelen. Zie prijslijst.

Kennelhoest: Ondanks de inentingen kan er altijd kennelhoest  tijdens of na het verblijf ontstaan. Dit heeft o.a. ook met stress en weerstand te maken. Echter de symptomen zijn milder met een goed gevaccineerd huisdier. Met onze dierenarts zullen wij uiteraard uw huisdier behandelen mocht hij of zij het bij ons krijgen. Als u medifonds bij ons afsluit, is deze behandeling voor onze kosten. Wij streven uiteraard ook voor een goede nazorg. Mocht uw hond of kat na verblijf bij ons kennelhoest of niesziekte krijgen wilt u ons dan hiervan op de hoogste stellen? (Zie medifonds)

Wij vinden het van belang, voor de gezondheid van uw hond en die van de andere honden, strikt om te gaan met de jaarlijkse Cocktailenting en Kennelhoestenting. Zie inentingen.

Klik hier voor foto’s van onze hondenverblijven.