Inentingen

De volgende inentingen zijn verplicht als uw dier in ons pension komt logeren:

Hond

  • Cocktail-injectie. Een tot drie jaar geldig (Minimaal 2 weken voor verblijf gegeven zijn.)
  • Weil-injectie. Een jaar geldig.  (Minimaal 2 weken voor verblijf gegeven zijn)
  • Kennelhoest Para-influenza injectie. Een jaar geldig (Minimaal 2 weken voor verblijf gegeven zijn)
  • Kennelhoest Bordetella. Neusinenting. Een jaar geldig. (Minimaal 2 weken voor verblijf gegeven zijn)

Kat

  • Kattenziekte injectie. Een tot drie jaar geldig. ( Minimaal 2 weken voor verblijf gegeven zijn.).
  • Niesziekte. Neusinenting. Een jaar geldig. (Minimaal 2 weken voor verblijf gegeven zijn.)

Ontwormen vóór de vaccinatie. Het feit dat een goede ontworming sowieso wordt aanbevolen is het ook goed om te weten dat ontworming twee weken voor de vaccinatie een betere immuniteitsopbouw na vaccinatie geeft. Gebleken is namelijk dat worminfecties een remmende invloed op het immuunstelsel hebben, waardoor de immuniteitsopbouw na vaccinatie dus wat wordt geremd. Om de maximale immuniteitsopbouw na vaccinatie te kunnen krijgen wordt dus aanbevolen om twee weken voor de vaccinatie de kat te ontwormen. Zie verder kopje kattenpension en overleg met uw dierenarts voor een goed ontwormschema.

Kennelhoest/niesziekte.  Ondanks de inentingen kan er altijd kennelhoest of niesziekte tijdens of na verblijf ontstaan. Dit heeft oa met stress en weerstand te maken. Met onze dierenarts zullen wij uiteraard uw huisdier behandelen mocht hij of zij het bij ons krijgen. (als u medifonds bij ons afsluit van 1,00 euro per dag is deze behandeling voor onze kosten) Wij streven uiteraard ook voor een goede nazorg. Mocht uw hond of kat na verblijf bij ons kennelhoest of niesziekte krijgen wilt u ons dan hiervan op de hoogste stellen? (Zie medifonds)

Kleine huisdieren
Voor knaagdieren en vogels zijn inentingen niet verplicht. Met een inenting is het dier uiteraard beter beschermd tegen virussen en dit verkleint het risico van besmetting door andere dieren. Voor konijnen raden wij zeker wel de inenting aan.

Vlooien
Om vlooienplagen te voorkomen, worden onze dierenverblijven regelmatig grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Hierdoor wordt de kringloop VLO-EITJE-LARVE-VLO doorbroken. Wij vragen u om uw hond of kat een vlooienbehandeling te geven voordat u het dier bij ons brengt. Wij zorgen dan dat het dier vlooienvrij blijft! Indien wij vlooien of wormen bij uw dier aantreffen, zullen wij deze behandelen. De kosten hiervoor zijn voor uw rekening.

Ontwormen (zie boven bij kat) 
Het is raadzaam uw huisdieren vier keer per jaar te ontwormen. En zeker voor verblijf bij ons in het pension.
Ook uw katten, al komen uw katten niet buiten bij u, ze kunnen toch besmetting oplopen door bijv uw schoenen